Tim Knol. Kok/journalist Tom Kellerhuis maakt paling in ’t groen met singer/songwriter

Nog geen minuut in het West-Friese vissersstadje Hoorn of er steekt een koppige windkracht 9 op en een ijzige hagel daalt striemend neer. En er moeten nog boodschappen gedaan worden voor singer/songwriter Tim Knol (21). Stoofaal wil hij eten, zijn lievelingsgerecht. En dat is nog niet zo eenvoudig, want er geldt momenteel een vangstverbod op de met uitsterven bedreigde paling. Bij de Hoornse vishandel Hoogland hebben ze het niet, maar de winkel is onderdeel van een groothandel even buiten Hoorn, en na een ijzige rit en tegen vorstelijke betaling kunnen we daar een kilootje uit de diepvries bekomen. We maken paling in ’t groen à la Flamande, met Leffe bier. ‘Ik vind dat ontzettend lekker, ook omdat mijn oma het altijd maakt, niet met bier, maar met water en veel boter. Ik heb er een fijn gevoel bij. Nostalgie, dat is het juiste woord. Mijn opa had een palingrokerij in Hoorn, maar hij is heel...