Marion Pauw. Kok/journalist Tom Kellerhuis maakt garnalenbisque met thrillerschrijfster

De jarendertigwoonkamer van Marion Pauw (37) in Amsterdam-Zuid wordt gedomineerd door een zelfontworpen kookeiland. ‘Doorgaans zit ik de hele dag te schrijven en ben ik bezig met mijn hoofd. Dan werkt dat dagelijkse hakken, snijden en roeren in pannen heel ontspannend.’

Niet voor niets is ze lid van Cuisine Culinaire Amsterdam: ‘Een grote vereniging die is opgedeeld in twintig kleinere kookclubjes. Ik zit in het damesclubje, bestaande uit achttien vrouwen, en elke maand koken we het menu dat alle leden koken. Ik moest drie keer proef komen draaien, maar ik had niet het idee dat de ballotage heel streng was.’

De vorig jaar met De Gouden Strop gelauwerde thrillerauteur heeft net een ouderwetse whodunit afgeleverd, haar vijfde boek alweer, die hoog in de bestsellerlijst staat. Jetset heet het, en het speelt zich geheel af op een luxe jacht.

Het is eigenlijk puur toeval dat ze thrillers is gaan...