Gijs Scholten van Aschat. Kok/journalist Tom Kellerhuis maakt ravioli met acteur

Als hij mijn gigantische pepermolen ziet, zegt hij prompt: ‘Aha, een Rubirosas. Weet je dat dat ding is genoemd naar een diplomaat uit de Dominicaanse Republiek? Porfirio Rubirosa Ariza, een playboy uit de jaren twintig. Hij had volgens Truman Capote een enorm grote lul.’ Zo, de toon is gezet. Acteur Gijs Scholten van Aschat (51) is een lekkerbek, dol op klassieke nagerechten, die hij van zijn moeder leerde. ‘Griesmeelpudding bijvoorbeeld, mijn kinderen zijn er dol op. Of broodschotel: oud wit brood in een kom met melk en eieren, suiker, kaneel, appelmoes en rozijnen. En in ons recept voor chocolademousse staat: de man een ei, de man een reep.’

Hij maakt ook zelf zijn frieten, meestal met een mooie donkere saus naar receptuur van Kaatje bij de Sluis en lekkere biefstukken. Maar nu wil hij iets van mij leren wat hij nog nooit heeft gemaakt. Dat wordt dan zelfgemaakte ravioli met truffelsaus.

Hij blijkt...