Pieter Geenen (57). Tekenaar. Hij won onlangs de Inktspotprijs 2012 met een strip voor Vrij Nederland

Wat was uw mooiste tijd?

‘Sinds ik twaalf jaar geleden met striptekenen begon, heb ik mijn roeping gevonden. Daarvoor was ik illustrator, maar zelf toneelstukjes verzinnen en tekenen vind ik oneindig veel leuker.

Alleen al mijn kroontjespen op het papier, de mennekes die daaruit vloeien… Tekenen is mijn grote bron van genot. Toen de kinderen nog thuis woonden, was zo veel werken geen optie. Als je kinderen krijgt, beland je in een tunnel waar je twintig jaar later uitkomt. Het is zo’n intense en compacte periode. Ineens ben je vijftig en kijk je je vrouw aan: ‘Wow, wat was dít?’ Je hoort thuis de klok weer tikken en dat is ook mooi. Ik heb nu de rust om oeverloos te tekenen. Soms ontsnapt er een halve grinnik uit mijn mond. Dan weet ik: dit is een goed idee! En als dat idee vervolgens ook op het papier komt, ben ik gelukkig.’

Hoe ziet uw dag eruit?

‘Ik maak zeven...