Schrijver, dichter, essayist en kunstcriticus. Onlangs verscheen zijn roman ‘Op de foto’.
Foto: Eddo HartmannFoto: Eddo Hartmann

Waar verdoet u uw tijd aan?
‘Ik verdoe ‘m gelukkig alleen maar, dat is het beste wat je ermee kunt doen. Zo kan ik eindeloos in allerlei catalogi rondwaren, zoals nu in de catalogus van antiquariaat Bubb Kuyper. Dat zou ik wel eens kunnen kopen, denk ik al bladerend, maar ik kan het ook niet doen. Ik hou van seriële woorden, op lange lijsten achter elkaar, dat heb ik altijd gehad.’

‘Het heeft de schijn van het compacte, maar eigenlijk gaat het juist van het een naar het ander. Ik kan ook zo maar wat kanten op lopen, naar iets wat ik niet van plan was. Laatst kwam ik door toeval op het Da Costaplein terecht, mijn oude buurt. Daar had je vroeger Edelman en Barendrecht, een boekhandel voor schoolboeken, en dan was er een man – dat zal dan wel een Edelman of een Barendrecht zijn geweest – van wie ik het gezicht nog precies voor me zie. Dan loop ik daar en dan ga ik...