Raoul Heertje (47)

Voor welk boek wilt u graag tijd vrijmaken?

‘Ik ben nieuwsgieriger geworden en heb steeds vaker dat ik via het ene boek aan een ander boek begin. Ik heb een tijd gehad dat ik alleen maar non-fictie las vanuit een soort idee dat als ik alle feiten zou weten, mijn oordeel ook zou kloppen. Nou, daar ben ik nu wel van af. Ik denk dat ik van een goede roman soms meer over de wereld leer dan van een non-fictieboek dat zogenaamd over de wereld gaat. Boven aan mijn lijstje staan nu de laatste roman van David Grossman en To Kill a Mockingbird van Harper Lee.’

Wat vond u een goede tijd?

‘Vorig jaar was ik voor het WK voetbal in Zuid-;Afrika, waar we een talkshow deden voor de KNVB. We logeerden in een enorm resort tussen de wilde dieren, we gingen naar alle wedstrijden van het Nederlands elftal, er waren overal buffetten en drank en we hebben alleen maar gelachen. Nederland won de hele tijd, waardoor we veel langer bleven dan gepland en het een soort schoolreisje werd dat...