Jelka van Houten (31). Zangeres/actrice. Op 17 februari gaat de voorstelling ‘Wil je in ons groepje?’ van cabarettrio C3 in première

Wat vond u een nare tijd?

‘Mijn lagereschooltijd was heel naar omdat ik werd gepest. Het gevoel dat daarbij hoort, blijf je altijd onthouden. Ik snapte toen eigenlijk al waarom ik gepest werd: ik had een grote fantasie, was vrij excentriek en we woonden niet in de wijk waarin de school stond – ik was, kortom, een figuur die niet makkelijk in een hokje te stoppen viel. Maar wat ik toen niet snapte en nu wel begrijp, is dat de pester vaak zelf ook is gepest of andere problemen heeft – alleen zie je dat niet als kind. Ik kan me nog heel goed de laatste schooldag herinneren: de bel ging en ik voelde me echt bevrijd. Ik wilde niet meedoen aan de schoolmusical, maar ben naar buiten gelopen en dacht: doei!’

Heeft u genoeg tijd voor uw gezin?

‘Nee, op dit moment niet en dat vind ik heel erg – vooral omdat mijn ouders vroeger zelf ook niet altijd veel...