Paulien Cornelisse (35)

In wat voor tijd leven we?

‘In een vriendelijke tijd. Zeker vergeleken met honderd jaar geleden, nog meer vergeleken met vijfhonderd jaar geleden. Maar ook heb ik het gevoel dat er nu – vanwege de crisis misschien – minder behoefte is aan cynisme. Vergelijk Idols eens met The Voice of Holland. Het eerste ging om afzeiken, het andere toch meer om “jeetje, wat kan die goed zingen!”. Het is maar een simpel voorbeeld, maar het zegt wel iets.’

Wat is voor u vrije tijd?

‘Als ik niets hoef, mijn deadlines heb gehaald en optredens heb gehad. En dan een beetje door de stad banjeren. Maar gek genoeg kan ik ook een vrije tijd-gevoel hebben als ik moet optreden. Dat is juist gereguleerd, het staat precies vast wanneer ik mijn make-up moet opdoen, bijvoorbeeld. Maar omdat er dan niets anders óók nog moet, voelt het vrij. Lekker werken is ook vrijheid.’

Met wie wilt u meer tijd doorbrengen?

‘Met mijn nichtje en neefjes, de kinderen van mijn broer, die in Zwitserland...