Frans Bromet (67). Programmamaker en cameraman. Vanaf 19 maart is het drieluik ‘De bezem door de Wallen’ te zien op Nederland 2

Hadden uw ouders voldoende tijd voor u?

‘Mijn moeder was huisvrouw, mijn vader werkte van negen tot vijf in de Amsterdamse binnenstad en was in het weekend vrij. Het is eerder zo dat ik te weinig aandacht aan mijn ouders heb besteed. Ik had het niet zo op met ze. Ik vond ze niet heel onsympathiek, maar ik schaamde me wel vaak voor ze. Toen ik eenmaal uit huis was, vond mijn moeder dat ik vaker moest bellen, maar ik had gewoon geen zin om vaker te bellen. Uiteindelijk heb ik een film over ze gemaakt. Dat heeft heilzaam gewerkt en bracht onze relatie weer een beetje op orde. Het is bij mij symptomatisch dat ik met de camera veel meer communiceer dan zonder camera. Ik denk dat ik lichtelijk autistisch ben: ik kan me er niet op verheugen om eindeloze gesprekken met mensen te voeren. Ik kijk liever vanaf een afstand naar ze, en echt communiceren gebeurt...