Michiel van Erp (48). Regisseur. Momenteel is zijn documentaire ‘I Am a Woman Now’ in de bioscoop te zien

Hadden uw ouders genoeg tijd voor u?

‘Ik kom uit een middenstandsgezin, mijn ouders werkten dag en nacht, zeven dagen per week. ’s Middags zat niemand klaar met een pot thee om de dag te bespreken. Maar als er iets was, maakten ze altijd tijd vrij – ik ben geen aandacht tekortgekomen. Mijn ouders hadden een muziekwinkel en een muziekschool aan huis waardoor er continu klanten en leerlingen waren. Voordeel was dat ze er de hele dag waren, ik kende niet het fenomeen dat ik bij vriendjes zag: een vader die om half zes thuiskomt en de krant gaat zitten lezen.’

Wat was uw naarste tijd?

‘De periode dat ik nog niet zo goed wist wat ik moest gaan doen of moest gaan worden vond ik heel ingewikkeld, dat was rond mijn vierentwintigste. Zeker als ik dat vergelijk met hoe ik nu ben: ik weet nu precies wat ik doe en ik doe wat ik wil, maar dat heeft misschien ook met ouder worden te...