Teun de Nooijer (36). Hockeyinternational. Keerde onlangs weer terug in de selectie van het Nederlands team

Waar heeft u te weinig tijd voor?

‘Het leven als topsporter heeft iets egoïstisch, maar iedereen in mijn omgeving begrijpt heel goed dat ik de volledige focus moet hebben op mijn sport. Ik heb een vrouw en drie dochters en vind het vooral lastig als ik naar het buitenland moet. Mijn oudste is twee maanden voor de Olympische Spelen in 2000 geboren. Dat was raar: ik zat midden in mijn voorbereiding voor de Spelen en daarna was ik bijna een maand in Sydney. Bij thuiskomst moest ze weer helemaal opnieuw aan mij wennen. Aan de andere kant heb ik juist heel vaak de kinderen naar school kunnen brengen en was ik er misschien wel meer dan een normale vader.’

Hadden uw ouders genoeg tijd voor u?

‘Mijn moeder was thuis, mijn vader was leraar tekenen en schilderen en daarnaast kunstenaar. Mijn twee oudere broers en mijn ouders hockeyden ook, dus we waren met het gezin het hele weekend...