Sanneke van Hassel (40). Schrijfster. Onlangs verscheen haar derde verhalenbundel ‘Ezels’

Waar blijft uw tijd?

‘Ik schrijf, ben redacteur bij een literair blad en organiseer uit liefhebberij avonden rond het korte verhaal. Daarnaast hebben mijn vriend en ik allebei gescheiden ouders en nieuwe stiefouders en vrienden die we willen zien. En ik wil op school helpen, met de buren praten, mijn tomatenplanten verzorgen. Maar mijn zoontje van vijf krijgt altijd voorrang. Mijn vader had vroeger niet zoveel tijd voor me en dat vond ik soms jammer. Hij werkte keihard als advocaat, ook ’s avonds. Spelen deden we niet vaak en als hij mij naar hockey bracht, waren zijn gedachten elders. Dat wil ik anders doen. De dingen die het leven de moeite waard maken, kosten tijd, zelfs al doe je ze met de Franse slag. Voor mijn jarige kind organiseerde ik laatst een ridder-survival-feest in het bos, met een zwaardtest (cake doorklieven met een mes) en een zoektocht naar een plastic draak. Het lastige...