Piet Schreuders (60). Grafisch ontwerper. Onlangs verscheen zijn tijdschrift ‘Furore’, gewijd aan de film ‘Le ballon rouge’.

Hoe ziet uw dagindeling eruit?

‘Ik hou van een heel vaste, strakke dagindeling. Om 07.00 opstaan, ontbijten en tussen 08.00 en 08.30 beginnen met werken. Om 09.55 zet ik koffie, van 12.30 tot 13.00 lunch ik en dan werk ik tot 18.00 precies – daarna gaat de knop om. Als er dan iets niet af is, nou jammer, dan gaat het naar de volgende dag. Deze indeling vind ik heerlijk en dat doe ik al dertig jaar: het geeft vastigheid en de rest van de tijd kan ik mijn geest helemaal vrijmaken.’

Waar verdoet u uw tijd aan?

‘Het is belangrijk om ruimte te laten voor nutteloos gedoe. Dat kan dan van alles zijn: Facebook, droedelen, dingen op stapeltjes leggen. Dat zijn vaak momenten dat ik de beste ideeën krijg. Met griep in bed liggen is ook zo’n moment: als je met koorts manisch aan iets denkt, kan dat heel heldere inzichten geven.’

Wat bezielde u om de film Le...