Theo Nijland (58). Singer-songwriter, theatermaker, acteur en scenarist. Zojuist verscheen zijn nieuwe cd ‘’t Begin van het einde’

Heeft u een vaste dagindeling?

‘Ja. Ik ben een ochtendmens en sta altijd vroeg op. Ik houd van het ochtendlicht en ’s ochtends werk ik het lekkerst: dan ben ik nog niet beïnvloed door stemmen of telefoons of sms’jes. Die tijd is heel waardevol, want zeker als ik aan een nieuw idee werk, heb ik de ruimte van die ochtenden nodig. Zit ik eenmaal echt ergens in, dan kan ik altijd werken – zelfs als er een kudde olifanten langs dendert. Ik stel mezelf altijd een deadline, maar schuif tegelijkertijd de dingen voor me uit, alsof ik de tijd wil tergen. Dat is ook goed, door een paar minuten aan bijvoorbeeld een liedje te denken merk ik al dat zich van alles opbouwt. Toch zet ik dan snel de computer weer uit – nee, nu nog niet, denk ik dan.’

Uw cd heet ‘’t Begin van het einde’. Houdt het einde u bezig?

‘Ik ben wel meer bezig met het...