Ali B (31). Rapper, stand-upcomedian en tv-presentator. Momenteel op tv te zien in een nieuwe reeks afleveringen van ‘Ali B op volle toeren’

Wat voor kind was u?

‘Ik heb het idee dat ik nog dezelfde ben als toen. Ook toen praatte ik graag en vertelde ik anekdotes. Alleen nu doe ik het in het theater en toen deed ik het voor mijn vrienden op het pleintje. Ik was ad rem, dat was mijn manier van overleven: ik was niet sterk en niet de knapste, dus dan moet je iets anders hebben waardoor je in de groep wordt geaccepteerd. Ik was de troubadour, de verhalenverteller. En de hofnar, want ik kon dingen zeggen over de sterke jongens die andere jongens niet mochten zeggen. Ik leefde in een cultuur waar me geleerd werd om snel man te worden. “Wees een man,” zeiden ze dan. Ik was zes! Ik ben bekend geworden zonder dat ik het doorhad, ik snap soms nog steeds niet hoe bekend ik ben. Ik sta er ook niet bij stil, ik ga maar gewoon op de foto en knuffel iedereen, maar ik heb wel het idee...