Martine Sandifort (42). Cabaretière en actrice, nu te zien in de voorstelling ‘Hulphond’ met Remko Vrijdag

Hoe ziet uw dag eruit als u moet optreden?

‘Het zijn uitzonderlijk drukke dagen geweest zo rond de première in het DeLaMar Theater, met veel persaandacht. Het was een luxe om in Amsterdam op te treden, waar ik ook woon. In de middag ging ik koffiedrinken met vrienden en shoppen in de Leidsestraat. Nu we buiten Amsterdam optreden, rijden Remko en ik in de namiddag weg. Om half zes eten we met onze technicus Tobias in het theater en om half zeven is de soundcheck. Vanaf half acht, ongeveer een uur voor de voorstelling, wil ik alleen zijn. Remko zit in zijn kleedkamer, ik in de mijne. Dan kleed ik mij om en ga ik lekker make-uppen, een soort ritueel. Ik neurie om mijn stem los te maken en doe een paar spieroefeningen om niet koud het toneel op te komen. Tussen twaalf en één uur ben ik meestal weer thuis.’

Wat was uw mooiste tijd?

‘Ik vind de laatste paar jaar fijn....