Janne Schra (31)

Wanneer stond de tijd stil?

‘In mijn kindertijd in Huizen waren er zo weinig prikkels dat de tijd oneindig leek. Ons huis was het laatste in een doodlopende straat, ver van de woonwijken, en keek uit op het water van het Gooi­meer waar mijn ouders een zeilschool hebben. Zomers zat ik in een bootje of op het strand. Thuis schilderde ik veel, net als mijn moeder die schilderes is, en ik leerde mezelf pianospelen. Com­mer­ciële televisie hadden we niet. Ik kon uren ondersteboven hangen over de schommel of luisteren naar het zingen van een merel, net zo lang tot ik zijn liedje precies kon nafluiten. Ik verlang nog wel eens naar die zee van tijd. Dan zou ik met mijn piano op een prachtig eiland zitten en een album opnemen.’

Hoe ziet uw dag eruit?

‘Ik loop steeds rondjes door mijn werkkamer, van de piano naar de schildersezel naar de computer. Zo breng ik hele dagen door met schilderen, zingen en muziek maken. Sinds april woon ik samen met mijn vriend in...