Tijd van leven

Voor wie hebt u te weinig tijd?

‘Nu, aan het einde van mijn tournee, heb ik voor iedereen om wie ik geef te weinig tijd: mijn vriendin, dochtertje, zus, vrienden. En voor mijzelf. Ik word geleefd, maar ben ook wel een bemoeial. Ik bemoei me overal mee, van het affiche tot de montage. De balans tussen verveling en overspannenheid vind ik moeilijk te vinden. Voor 2010 heb ik niet één afspraak in mijn agenda.’

Hoe brengt u vrije tijd het liefst door?

‘Met mijn vrienden drinkend en pratend, onzinnig en serieus. En met duffe dingetjes: naar de kinderboerderij met mijn vriendin en dochtertje, gewéldig. Varkentjes en koetjes en kipjes zien en haar dan nog niet vertellen dat die opgegeten worden. De leukste dingen hebben niet zo’n hoge anekdotische waarde. Die zijn zo leuk omdat je samen een beetje lummelt.’

Hoe doorstaat u de tand des tijds?

‘Mijn vader, moeder en broertje zijn aan kanker overleden, dus ik zal ook wel kanker krijgen. Ik leef gematigd, maar niet om zo oud...