Tijd van leven

Hadden uw ouders genoeg tijd voor u?

‘Het zijn allebei heel harde werkers, ook toen ik klein was, maar ik heb daar nooit last van gehad. Het was altijd heel erg leuk als ze samen thuiskwamen: mijn vader was dan strak in het pak en mijn moeder had heel mooie kleren aan. En dan keek ik naar mijn ouders omhoog – want ze zijn nog zo groot als je klein bent – en dat vond ik een heel mooi moment. Mijn vader ging uiteindelijk thuis voor zichzelf werken en kookte altijd. Toen dacht ik: dat is toch wel handig, zo’n man wil ik later ook.’

Voor welk boek wilt u graag tijd vrij maken?

‘Ik lees al veel boeken, maar er zijn wel theatervoorstellingen die ik heb gemist en graag had willen zien. In Duitsland hebben ze een herhaalsysteem; oudere voorstellingen kun je blijven zien, binnen een week zelfs verschillende. Acteurs werken overdag aan een nieuw stuk en spelen dan diezelfde avond een voorstelling van jaren geleden. Zo circuleren ze de hele week in andere rollen. En dat is...