Strips / Haarlemse Stripdagen

Het tweejaarlijkse Haarlemse stripfestival, dat op zaterdag en zondag 5 en 6 juni weer plaatsvindt, heeft twee sterke troeven: de prachtige stad Haarlem en het altijd mooie weer. Ik kan me tenminste geen slecht weer herinneren op een van de vorige negen edities van de Haarlemse Stripdagen.

De hele stad staat twee dagen lang in het teken van strips, er zijn her en der feestjes, er is een stripmarkt in het gezellige centrum, er wordt een speciaal voor de gelegenheid gebrouwen (en niet te zuipen) stripbier gepresenteerd en overal lopen beroemde striptekenaars. Zelf liep ik in Haarlem eens bijna een raar, sjofel mannetje omver dat, zo realiseerde ik me toen ik verder liep, de door mij hysterisch bewonderde Robert Crumb bleek te zijn. Ik durfde hem niet aan te spreken, daar schijnt-ie niet van gediend te zijn.

Kartonnen uitsnedes

Helaas heeft het festival ook een grote zwakte en dat is steevast het programma. Verspreid door de hele stad zijn...