Strijdvaardig tetterden de ruiters een deuntje voor Trump

Amarens Eggeraat
Foto: Hollandse Hoogte/HAMILTON-POOL/SIPA

Amarens Eggeraat was gisteren bij het onthaal van Trump in Parijs. ‘Het doet me denken aan iets wat ik ooit zag in de Efteling.’

Het is half vier ’s middags, en Donald Trump wordt officieel ontvangen in Hôtel des Invalides in Parijs. De weg naar de poort van het gebouw is grotendeels afgezet met dranghekken, tussen de bomen hangt een touwtje met lekgeprikte ballonnetjes. Ik ben erheen gegaan met de vage hoop iets bijzonders te zien. Een ‘Impeach!’-scanderende menigte bijvoorbeeld, opgehitst door de onthullende e-mails van Donald Junior. Of echte Trump-fans, met ‘Make American Great’-petjes op hun hoofd en blikjes geïmporteerde Budweiser in hun hand. Of anders een glimp van Trumps kruin, dat in het zonlicht vast net zo obsceen zou glinsteren als het gouden dak van Les Invalides.

Maar er heeft zich maar een handjevol mensen verzameld achter de hekken. Een Spaans gezin staat strategisch op een bankje, een vrouw houdt haar hondje omhoog zodat het beestje ook alles...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials