Non-fictie / ‘Salt, Sugar, Fat’

Pullitzerprijs-winnaar Michael Moss publiceerde in 2009 in The New York Times het ophefmakende stuk ‘The Burger That Shattered Her Life’, over een danslerares die verlamd raakte na het eten van een hamburger. Hij onthulde dat veel van de grote slachthuizen in Amerika hun vlees alleen wilden verkopen aan hamburgerproducenten als zij ermee akkoord gingen hun waar niet te testen op de gevaarlijke E.coli-bacterie voordat het vermengd was met spul van andere leveranciers. Ook in zijn nieuwe boek Salt, Sugar, Fat legt Moss onthutsende feiten bloot over hoe ver de industrie gaat in haar gevecht om een plaats in de maag. Hij dringt door in de studiecentra waar de voedselproducenten zoeken naar de optimale smaak, geur, kleur en textuur die onze lust tot eten onbedwingbaar maken. Zelfs de kracht van de tanden die nodig is om chips te breken, blijkt nauwkeurig op de consumentenvoorkeur afgestemd te zijn.

Moss laat mooi zien waarom de voedselgiganten...