Jeugdtrauma is een groot woord, maar vooruit, ik was zestien en vond het extreem onrechtvaardig toen mijn ouders besloten om de gezellig-chaotische etno-cocktail van Amsterdam-Oost te verruilen voor Diemen-Zuid, en ik met hen mee moest, als de laatste thuiswoner van hun vijf kinderen. Diemen-Zuid… Wat had een zestienjarige daar in vredesnaam te zoeken? Het zou nog jaren duren voor ik erachter kwam dat ik die uithoek handig in een pick-up line kon verwerken, zoals Lange Frans en Baas B aantoonden (‘Jij moet mee naar Diemen-Zuid / want je ziet er lekker uit’), maar toen was ik er allang weer vertrokken.

Tot dan toe moest ik er zien te overleven. Ik werd zeventien, achttien, en toen...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand