Politici

[Staf] Als ik volgend jaar gevraagd zou worden om minister te worden in het eerste kabinet-Bos, zou ik meteen ja zeggen. Maar ik acht de kans klein. Ze vragen eerder Paul, want die heeft ervaring als bestuurder in Nijmegen. Mochten we allebei gepolst worden voor de regering, dan zouden we het ook allebei doen. De een zou niet afhaken omdat de ander al gevraagd was. Twee broers in één ploeg, daar is toch niets mis mee? PSV is ook jarenlang succesvol geweest met René en Willy van de Kerkhof in de basis.

[Paul] Politiek is verslavend. Ik weet nog dat ik als klein jongetje op woensdagavond naar de verkiezingsuitslagen zat te kijken op televisie. Dat had iets fenomenaals. Het leek net sport, het ging om winnen en verliezen. Ook mijn eerste ledenvergadering bij de PvdA in Nijmegen, halverwege de jaren tachtig, staat me nog helder voor de geest. Op de agenda stond de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De hele zaal zat vol, en de lijst werd van a tot z op zijn...