26-04-2008

Het is drie uur ’s nachts maar de hitte, het getoeter en een paar muggen houden mij nu al een poosje wakker. De fan aan het plafond verplaatst driftig de lucht maar koelt niets af. Ik overweeg de ramen te openen, maar dan hoor ik het verkeer dat zich op dit uur in een collectieve waanzin heeft gestort alleen nog maar luider. Ik krijg de indruk dat alle auto’s, bussen, vrachtwagens, taxi’s en scooters zich hebben samengeklonterd op het plein dat zich tussen mijn appartement en het Egyptisch Museum bevindt.

Vanaf dit verkeersplein rekt de 6th of October Bridge zich over de Nijl. Aan de andere kant van het plein gaan de wegen dubbeldik richting het Ramses station en 6 banen breed naar Tahrir Square.

Daarnaast functioneert het plein ook als station voor lokale bussen en service taxi’s die vanaf hier naar Libië vertrekken. Als de stad aderen heeft moet dit de aorta zijn. Het verkeer is hier niet iets dat voorbijkomt. De auto’s, vrachtwagens en bussen hier zijn hier...