Slaap lekker, Hilversum

Elma Drayer

Voor nieuws over Egypte moet je vooral niet naar de Nederlandse televisie kijken.

Wie hunkerde naar nieuws over de onlusten in Egypte werd uitstekend bediend. Althans, via internet. Sinds de Dag van de Woede waren de oplopende spanningen er van minuut tot minuut te volgen. De Engelstalige site van de Arabische zender Al Jazeera was onafgebroken paraat. Die van de Britse krant The Guardian had een ‘live stream’ met continu ververste beelden en berichten. De Facebook-pagina ‘We are all Khaled Said’ (genoemd naar de jongeman die in juni 2010 werd doodgeslagen door de politie) bood adembenemende updates.

Aldus haalden de onheilsprofeten als nooit tevoren hun gelijk. Die hebben dit immers tot vervelens toe voorzegd: uiteindelijk zullen alle andere nieuwsmedia het afleggen tegen de snelheid en alomtegenwoordigheid van het wereldwijde web. Zeker nu elke mobiele telefoonbezitter er berichten kan achterlaten.

De landelijke kranten lijken van die pijnlijke waarheid inmiddels doordrongen....

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie