Hij werkte met Wenders, Jarmusch en Von trier. Müller wordt gezien als de beste Nederlandse cameraman.

Wim en Jim – voor hen maakte Robby Müller zijn bekendste beelden. De bewondering is wederzijds.

Down by Law – interview (filmpje)

Robby Müller was nooit een groot spreker, maar in dit fijne artikel op de site van de American Society of Cinematographers (die hem onlangs een International Achievement Award toekende) is een gefilmd interview verwerkt waarin Müller uitgebreid terugblikt op zijn beeldschone zwart-witwerk voor Jim Jarmusch’ Down by Law – met zijn onafscheidelijke sjekkie in de hand. ‘Hij zei: Robby, het is gewoon een sprookje. Dat was mijn enige regieaanwijzing. En daar was ik heel blij mee, omdat het niet precies was. Daardoor voelde ik me vrij om te doen wat ik wilde.’

Uitreiking Bert Haanstra prijs – Wim en Jim

Het zijn een beetje nietszeggende, maar wel erg warme woorden die Wim Wenders en Jim Jarmusch wijden aan Robby Müller, als die in 2008 in...