03-06-2009

Nog één dag en de campagne zit er weer op. Vriend en vijand zijn het erover eens dat de Europese Verkiezingen de lastigste van allemaal zijn. Je moet door een enorme laag van onverschilligheid, onbenul en negativiteit heen breken om überhaupt iets constructiefs over Europa kwijt te raken. De Eurocampagne start bij voorbaat met 3-0 achterstand en dat lijkt me, eerlijk gezegd, niet voor herhaling vatbaar. Dit keer wil ik niet opnieuw krokodillentranen zien over de lage opkomst en het grote onbegrip over Europa.

Men zal bij de volgende verkiezingen over vijf jaar gewoon met een beter verhaal naar de kiezers moeten. Terecht moet de kiezer niets hebben van de fatalistische onmacht van een parlement dat niet eens over zijn eigen zetel gaat. ‘’Straatsburg? Daar gaan we zelf niet over’’.

Met iets te veel bravoure zei ik in mijn eerste Europa-interview dat ik, mocht ik gekozen worden, Straatsburg zal boycotten. Later schreef ik op mijn website dat ik elke maand een...