Radicale vernieuwers 2014: de uitslag

Frits van Exter
Illustratie: Tim Enthoven
Een jury onder leiding van ontwerper Daan Roosegaarde heeft uit meer dan 200 inzendingen de 14 beste vernieuwers van het jaar gekozen.

De radicale vernieuwers zijn mensen en organisaties die hun ideeën over sociale en duurzame vernieuwing in de praktijk brengen, vaak tegen de stroom in. Dit zijn de winnaars van deze tweede editie, verdeeld in drie categorieën.

1. Radicalevernieuwers van het jaar

 – Guido Staverenvan Dijk is de drijvende kracht achter Moyee Coffee. Hij wil de koffiehandel op z’n kop zetten door ook te branden en temengen in landen, die gewoonlijk slechts de bonen uitvoeren. Hij is begonnen inEthiopië.

Claire Vlug enSigrid van de Poel werken bij de JeugdbeschermingRegio Amsterdam. Zij hebben de zorg drastisch hervormd waardoor gezinnen nute maken krijgen met één plan van aanpak en één hulpverlener.

– Niek van Hengelen Jip Pulles zijn de oprichters van Granny’sFinest. Grootmoeders haken en breien kleding van jonge mode-ontwerpers. Hetis een duurzaam...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie