Zakkenvullers (1)

De omslag van het laatste nummer (VN 33) was misleidend. Gelukkig – maar tegelijkertijd een journalistieke ‘doodzonde’ – spoorde de covertekst niet met de genuanceerdere inhoud van het artikel. Echter, het kwaad was m.i. al geschied: een stukje beeldvorming, dat weer eens bevestigend zal werken.

Ook ben ik het niet eens met een van de slotconclusies: de politiek wordt weer meer ideologisch gekleurd of bepaald. Was het maar waar!

M. Sinke, Moerkapelle

Zakkenvullers (2)

Onlangs kreeg ik een cadeau van VN omdat ik al 40 (veertig) jaar abonnee ben. In al die jaren heb ik niet zo’n schokkende voorpagina gezien (VN 33). Het schelden op Tweede Kamerleden is in andere bladen en media (met name in de z.g. sociale media – waar dat bijvoeglijk naamwoord ‘sociaal’ in deze op slaat is mij een raadsel) kennelijk in de mode. Volgens mij, overigens, zonder enig, houdbaar bewijs. Ik hoop dat deze schokkende verlaging van het door mij tot op heden gewaardeerde niveau slechts voor...