Wertheim

Toen ik de pagina van Micha Wertheim met de verkiezingsposters zag (VN 35), moest ik even zoeken naar de clou. Ik bedacht dat het wel eens zou kunnen zijn dat alle leuzen bij verkeerde partijen stonden maar hoe ik ook keek, ik kon niet bedenken hoe het dan in het echt was. (Behalve Hun Brussel Ons Nederland – maar dat blijkt dan weer niet op een poster te staan.) Toen las ik een Volkskrant-artikel over verkiezingsaffiches. Nu weet ik wat waar bij hoort. En Micha Wertheim heeft gelijk: de leuzen zijn volkomen inwisselbaar.

Eva Post, Amsterdam

Verkwisters (1)

O, wat heb ik net genoten van het artikel van Bart de Koning (VN 36, ‘De verkwisters van de VVD’). Op het moment komt het kijken naar de lijsttrekkers op tv me de neus uit. Ik word daar niks wijzer van. En dan blijken er opeens nog onafhankelijke journalisten te bestaan die een stem blijken te geven aan mijn vage wantrouwen ten opzichte van de VVD. Bart zegt eigenlijk wat Roemer zou moeten zeggen.

Genieke Greve,...