Samsom

In diverse media lees ik dat Diederik Samsom behendig inspeelde op de gaten die Emile Roemer creëerde. Zo ook in Vrij Nederland van deze week (Elma Drayer, VN 37). Ik persoonlijk vind behendig berekenend klinken. Voor een deel klopt dat natuurlijk. Zo gaat dat in de politiek. Maar ik zou er graag aan willen toevoegen dat Diederik Samsom juist intelligent geopereerd heeft. Met zijn vermogen afstand te houden tijdens het over en weer gekrakeel in de debatten en zijn uitstekend analytisch vermogen heeft hij voor mij bewezen dat hij ‘premier-waardig’ is.

Lia de Bruyn, Oeffelt

Eigendunk

Bij het lezen van het artikel ‘Hoe kom ik van mijn eigendunk af?’ (VN 36) – waarvoor dank, het is heel belangrijk dat dit eens gezegd wordt in een tijd vol schreeuwerige ego’s – moest ik denken aan Bob Dylan, die zong: ’there’s no success like failure’.

Ron Bosten, Amsterdam

Hulp

Met de stelling dat de ontwikkelingssamenwerking tussen westerse en Afrikaanse landen van opzet moet veranderen, zoals...