Jachtsafari’s

Bij het doorlezen van het uitstekende herfstnummer van VN (41/42) trof mij in de serie ‘De Verhalen’ een artikel dat handelde over de jachtsafari’s door toeristen in Afrika. Op een van de bij dat artikel behorende foto’s keek een dertienjarig meisje uit Alabama met een strak en uitdrukkingsloos gezicht in de camera terwijl ze poseerde met een door haar geschoten reebok. Bij het zien van deze foto vroeg ik mij, en zou ik de enige zijn, af wat dat voor ouders zijn die dit kind meenemen naar Afrika om haar daar op wilde dieren te laten schieten. Op haar dertiende denkt dat meisje al dat dieren in het wild er alleen maar zijn om neergeknald te worden en dat lijkt me een vreselijk idee, zeker voor de dierenwereld. Het maakte me wel benieuwd naar het verhaal achter deze foto.

Willem Vizee, Tiel

Patiëntendossier

De nieuwe infrastructuur voor communicatie in de zorg, in de volksmond bekend als het EPD, is begonnen met de doorstart na een eerdere blokkade door de Eerste Kamer...