Egoïsme

De column van Kees Kraaijeveld (VN 48) over de schandalige bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking deed mijn bloed koken. Juist omdat ik zijn onverhulde boosheid deel! We dreigen een land te worden van openlijk betuigd egoïsme, van zeuren en zeiken, van eigen volk eerst. Ik heb met mijn volle verstand op de PvdA gestemd, en zie mogelijkheden voor dit kabinet om Nederland uit het slop te trekken. Maar niet ten koste van de allerarmsten in de wereld. Uitgangspunt moet zijn, zoals Kraaijeveld schrijft, ‘dat de wereld beter wordt als we de welvaart beter verdelen’.

Rijk Vlaanderen, Goirle

Engagement

In 1945 kreeg mijn moeder geen ‘arrangement’, maar een engagement bij de Nederlandse Comedie (en niet bij Toneelgroep Amsterdam) (VN 48). Verder geen klachten.

Remco Campert, Amsterdam

Diamanten

Als aanvulling op de Vrij Nederland-special ‘Groene Glamour’ (VN 47) mag ik melden dat er zeker wel duurzame diamanten bestaan, sterker nog, ze worden goeddeels geproduceerd in ons...