Anil Ramdas

Hartelijk dank voor het artikel van Coen Verbraak (VN 07) over Anil Ramdas. Ik had veel waardering voor Ramdas’ stukken in onder meer NRC en voor het tv-programma Het blauwe licht. Een intelligente, mooie en goedgeklede man die vriendelijk en innemend op me overkwam. En bovendien: hij was een welsprekend man. In Nederland, waar het merendeel van de mensen hakkelend en met vele ehh’s spreekt, was hij een gunstige uitzondering. Ik heb genoten van zijn artikelen, waarin hij zaken van net een andere kant kon belichten, waardoor ik zelf ook weer genuanceerder over zo’n onderwerp ging denken.

Het heeft me dan ook erg verbaasd en gestoord dat er in de officiële media zo weinig aandacht aan zijn dood werd besteed. Gelukkig heeft VN dat nu goedgemaakt met dit artikel.

Tanneke Hilhorst, Weesp

Traplift

In haar column over de Kampioen (VN 07) maakt Elma Drayer enige komische opmerkingen over de advertenties voor hulpmiddelen voor 65-plussers. Ze zal niet bedacht hebben dat...