Spielerei

Simone van Saarloos wil strijden voor het recht op meer spielerei (VN 11, ‘Wij verlangen terug naar arrogantie’). ‘Jongeren kunnen steeds korter nutteloos zijn.’ Hoeveel spielerei was er dan vroeger? Zelf moest ik in de jaren veertig als zeventienjarige gaan werken en het gymnasium daarnaast in avondstudie afmaken. Maar wat zou ik zeuren. Mijn vader moest als jochie van twaalf naar de sigarenfabriek. Weet een verwende generatie veel.

Gijs Ansem, Zeist

Opvang

Goed stuk van Sophie Derkzen en Map Oberndorff over de kinderopvang (VN 12, ‘Gerommel met baby’s’). Maar ik mis enig woord over de gastouder, die aan tig eisen moet voldoen en afscheept wordt met een fooi die je onbeschoft zou kunnen noemen. Graag een vervolg op jullie artikel en dan over het schandaal met betrekking tot gastouders.

Het zal heel moeilijk worden om mensen EERLIJK aan het woord te laten – ik schat in dat alleen voormalige gastouders iets willen zeggen.

Anoniem

Yunus (1)

Stephan Sanders...