Theater

Als rasechte Delftenaar (maar niet alleen hierdoor) verslond ik altijd de verslagen van theatercriticus Peter Liefhebber (ook, en toevallig, een bewoner van de Prinsenstad). Sinds de laatste jaren is daar uw (da’s ook toevallig) oud-Delftenaar Marijn van der Jagt bijgekomen. Ik ben zeer ingenomen met haar kritiek ‘Het getikketak tussen denken en zeggen’ (VN 15).

Mees van den Bosch, Delft

Sterren

Ik weet het, het is een oeverloze discussie, of het goed is of niet om sterren toe te kennen aan dat wat de kenners op het gebied der letteren en schone kunsten beoordelen (VN 15, ‘Bij VN’). Maar voor mij is het duidelijk. Een sterrenscore geeft op een snelle en heldere wijze enig houvast in deze voor velen ongrijpbare wereld. Alleen tekst is niet fijn, want er is al zo veel tekst. Ik wil gewoon snel kunnen zien of ik iets gerust links kan laten liggen of juist niet. Alleen als ik meer wil weten, lees ik het hele verhaal. Slechts dat bespreken wat vier of vijf sterren...