Sanders

Uit de column van Stephan Sanders in VN 23 kan ik niet opmaken of zijn overnachting in een politiecel moreel terecht was, wel doet het me denken aan wat mij onlangs is overkomen.Ik had een boete gekregen van 317 euro voor een piepklein katapultje in mijn bagage op Schiphol toen ik terugkwam uit Thailand. Een balpen is gevaarlijker dan het betreffende katapultje en ik had er echt geen idee van dat er sprake kon zijn van een wapen. Ik heb verzet ingesteld in deze kafkaëske zaak, de zaak Kafkatapult, en wacht op antwoord van justitie.Douane en marechaussee behandelden me als crimineel. In eerste instantie wilden ze foto’s en vingerafdrukken van me maken, want ‘als u dan ooit aangehouden wordt en u kunt zich niet legitimeren, dan kunnen we nagaan wie u bent,’ aldus de dame van de marechaussee, die dat heel gewoon leek te vinden. Deze dame kreeg uiteindelijk aan de telefoon te horen dat foto’s en vingerafdrukken niet nodig waren.Nederland lijkt steeds meer te verworden...