Jezus leeft

Bedankt voor het mooie artikel over Ted Neeley (VN 16). Ik was zeventien jaar, niet gelovig en gek van karate. Op zaterdagavond ging ik met een karatemaatje, want ik mocht niet alleen van mijn moeder, eerst naar Jesus Christ Superstar en daarna naar een karatefilm. Er stonden vaak wat vrouwen bij de bioscoop om te protesteren tegen de film over Jezus.

Vijf keer heb ik de film gezien, ik vond hem prachtig!

Guus van Mourik, Zoetermeer

Daalder-familie

In VN 16 komt de familie Daalder aan het woord. Ze zijn het helemaal met ­elkaar eens: Edward Snowden ondergraaft de rechtsstaat. Dom van mij om te denken dat het juist de NSA was die dat deed. Als student politieke wetenschappen leerde ik van lector Lucas van der Land: ‘Als de wet nooit was overtreden, leefden we nu nog in het stenen tijdperk.’ Een waar woord dat ik me 45 jaar later nog steeds herinner; het gold toen en het geldt nog steeds.

Rudy Schreijnders, Amsterdam

De Dam

Ik kan niet zeggen dat ik het artikel van...