Undercover op Donners boot (1)

Waardering voor het verhaal over de wantoestanden op de detentieboot van Justitie (VN, 25-3-2006 en 1-4-2006). Hierin ligt de kracht van Vrij Nederland: onderzoeksjournalistiek waarbij de vinger gelegd wordt op zere plekken en waarbij de macht constant kritisch gevolgd wordt. Ik hoop dat VN zich hierin blíjft onderscheiden van de andere weekbladen en regelmatig dergelijke verhalen publiceert.

Ivo Bouwman, Brunssum

Undercover op Donners boot (2)

Bij Nova zag ik uw redacteur die over zijn bevindingen op de illegalenboot vertelde. Omdat ik in het verleden als unitmanager werkzaam ben geweest bij Randon, dat nu onderdeel is van Securicor, was ik zeer geïnteresseerd naar het artikel . Vol afgrijzen heb ik de reportage gelezen. Reacties van de heer Duijst, mij wel bekend van mijn werkzame periode bij Randon, verbaasden mij helaas niet. Reeds tijdens mijn korte loopbaan bij Randon bleek geld vele malen belangrijker dan mensen of kwaliteit van de...