HERB ALPERT

Lof voor het artikel van de Easy Aloha’s over Herb Alpert (VN, 29-4-2006). De afbeelding van de platenhoes van zijn Whipped Cream bracht me terug naar de huiskamer van mijn ouders in de jaren zeventig; heerlijke muziek. Maar in het stuk miste ik toch een favoriete funky elpee (!) van me, uit de jaren tachtig, namelijk Keep Your Eye On Me uit 1987, met naast andere beauty’s ‘Diamonds’, gezongen door Janet Jackson. Maar goed, het leidde er wel toe dat ik die elpee nog eens gepakt heb en deze draait nu, terwijl ik dit schrijf.

Bas ten Have, Den Hoorn, Texel

LEZERSOPROEP

In de lezersoproep ‘En nu is het genoeg geweest!’ staat de vraag ‘Gooit u wel eens de kont tegen de krib?’ Naar mijn mening een erg leuke vraag, en ook leuke voorbeelden van burgerlijke onge­hoorzaamheid, maar het voorbeeld ‘Ver­huist u naar Wageningen?’ vind ik de plank behoorlijk misslaan. Wat is in godsnaam het verband tussen een flitspaal omver trekken en in een van de mooiste...