PITBULL 1

Ik heb het artikel ‘Requiem voor een pitbull’ (VN, 13-5-2006) half gelezen. Al mijn vooroordelen over de morele en intellectuele status van hondenbezitters werden erin dik onderstreept, en om te voorkomen dat ik zou ontploffen van walging en minachting heb ik het verder gelaten voor wat het was. Ik vraag me af wat het journalistieke belang van dit artikel is. Het is geen serieuze nieuwsgaring, geen verdieping, geen achtergrondschets, geen aanklacht tegen een misstand. Het enige wat ik ervan kan maken, met een terloops oog op de pathetisch geënsceneerde foto’s, is dat het een slechte grap is.

Nico Egbers, Amstelveen

PITBULL 2

Ik wilde jullie graag laten weten dat ik de reportage van Joris van Casteren over de pitbull erg geweldig en ontroerend vond, helemaal in combinatie met de foto’s. Zelf zou ik ook graag journalist worden, zulk soort verhalen zijn een extra inspiratie/stimulatie!

Nicole Carlier, Rotterdam

ZITTENBLIJVEN

Voor de tweede maal noopt een artikel van...