Illegalencaroussel

Ik zou graag Robert van de Griend willen feliciteren met zijn prijs voor het artikel ‘De illegalen-carroussel’. Mijn vriend zit sinds vier maanden in detentie wegens illegaal verblijf en zijn artikelen zijn voor mij van onschatbare waarde gebleken. Ik heb er veel informatie uit gehaald en ik verwijs nu regelmatig mensen in mijn omgeving naar jullie site als ze mij vragen hoe het met mijn vriend is. Als ik hun de omstandigheden van de detentieboot en het illegalen-circuit tracht uit te leggen, wordt er nogal ongelovig gereageerd; als ze de artikelen van Robert van de Griend hebben gelezen, wordt het allemaal een stuk geloofwaardiger. Mijn dank hiervoor.

Annelies van der Ploeg, Leiden

Amos Oz

Dat Stephan Sanders niet enthousiast is over Rhyming Life and Death van Amos Oz (VN 09), is zijn goed recht. Wat mij echter verbaast, is dat hij niet lijkt te beseffen dat hij geen origineel werk bespreekt, maar een Engelse vertaling (van Nicholas de Lange) van een...