Knoflook

In VN 32 wordt in de conversatie tussen ‘Fratello e Sorella’ vermeld dat je voor Indiaas koken knoflookpoeder nodig hebt, en als je dat niet hebt, hoe je dat zelf kunt maken. Dat klonk heel ingewikkeld.

Ik kan als ingetrouwde in een Indiase familie vertellen dat je voor Indiase gerechten knoflookpoeder noch gemberpoeder noch chilipoeder nodig hebt. Als je de verse ingrediënten gebruikt voor je basissaus is het eindresultaat, net als in de meeste andere keukens (zoals Indonesisch), veel en veel lekkerder. Helaas wordt er in Indiase restaurants in Nederland ook veelvuldig gebruik gemaakt van allerlei poeders. Heel jammer voor de consistentie en de smaak! Dat kunnen ze in Engeland een stuk beter.

Annemieke de Groot, Heemstede

Mariko Peters

Ik kan toch zo boos worden over wat ik lees en hoor over Mariko Peters (VN 33). Vooral van mensen die nooit gewerkt hebben in haar omstandigheden. Ontwikkelingswerk is een bijzondere bedrijfstak. Ik ken die van binnen en buiten; van 1978...