Doorbrekers (1)

‘Op tien oktober werd ik gebeld dat ik genomineerd was. Ik geloofde het eerst niet. Ik zei dat het een misverstand was. Ik wist dat ik in de race was voor een Emmy Award, maar ik had gehoord dat ik niet verder zou komen dan de longlist van acht actrices. Ik blééf maar volhouden dat het een misverstand moest zijn, dus toen heeft Dana Nechushtan, de regisseur van Offers, naar Hilversum gebeld en het bleek toch waar te zijn.

Samen met mijn agent en met de eindredacteur van de VARA zijn we naar Amerika gegaan. De mensen daar waren allemaal heel aardig. Als ik bij interviews vertelde dat ik rechten studeer en dat wil combineren met het acteren, vonden ze dat gewéldig!

Van alle vier de genomineerde actrices werd eerst een kwartier vertoond uit hun televisiefilm. Er was een Engelse actrice bij, die was zó goed, ik dacht: zij gaat ’m winnen. Zo’n volwassen, rijpe vrouw van 35, beeldschoon. Ik bleef gewoon zitten toen mijn naam werd genoemd. Hij werd ook niet...