De Nederlandse verkiezingen in Amerikaanse media: 'Gurt' en een hele hoop molens

Freke Vuijst& Reinout van Wagtendonk
CNN

Deze week in DoubleDutch, de podcast van VS-correspondenten Freke Vuijst (van ons) en Reinout van Wagtendonk (BNR Nieuwsradio), praten ze over hoe de Nederlandse verkiezingen in Amerika werden ontvangen, de obsessie van rechts met Obama-saboteurs, en komen er dan toch Wilderiaanse toestanden in de VS?

Verder in DoubleDutch
  • Wij hebben hier in Amerika genoten van alle aandacht in de Amerikaanse media voor de verkiezingen in ons thuisland. Natuurlijk, nu Wilders niet de grote winnaar is en de dominotheorie – Brexit, Trump, Wilders – niet is waargemaakt, zal het gauw afgelopen zijn met al die mediabelangstelling. Maar leuk vonden we al die plaatjes van oude molens wel. (1:35)
  • Grappig genoeg heeft Wilders indirect het Amerikaanse politieke debat beïnvloed. Steve King, Republikeins Congreslid en goede vriend van Wilders, verwees instemmend naar Wilders in een tweet waarin hij zei: ‘we can’t restore our civilization with somebody else’s babies’. Dat werd hem door zijn...
Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials