Economie

‘Ik was laatst in het ziekenhuis.’

‘Dat weet ik toch.’

‘Jawel. Maar ik bedacht me pas later: er is daar helemaal niets veranderd. Het is nog steeds hetzelfde ziekenhuis. Tot de dokter aan toe, al had die vergeleken met drie jaar geleden wel iets meer grijs haar.’

‘Jij ook.’

‘Gaan we katten? Ik probeer hier een intelligente vraag te stellen.’

‘Namelijk?’

‘Nou, dat er met veel bombarie een nieuw zorgstelsel is ingevoerd, dat ik anderhalf jaar geleden uren bezig ben geweest om de beste verzekeraar uit te kiezen, en dat er dus blijkbaar in de praktijk helemaal niets verandert. Dat zal de bedoeling toch wel niet zijn geweest: ik de keuzestress en verder niets.’

‘Nee, maar dat is ook niet waar. Wel een goeie vraag trouwens.’

‘Niet gaan slijmen ajb. Wat heb ik eraan?’

‘Om te beginnen heb je geld uitgespaard. In de jongste Macro-Economische Verkenningen van het Centraal Planbureau, staan de verliezen van de ziektekostenverzekeraars vermeld. In...