Tijd van leven

Waar blijft uw tijd?

‘Het grootste deel van mijn tijd zit in mijn werk. Ik neem veel hooi op mijn vork. Op de middelbare school zat ik al in allerlei besturen. Dat heb ik niet van huis uit meegekregen. Mijn ouders meenden dat je je nek niet moet uitsteken, maar ik vind het juist leuk om mij ergens mee te bemoeien en het verschil te maken, door te schrijven, vergaderen, netwerken. De aandacht en erkenning die het oplevert vind ik eervol. In de agenda’s die ik sinds mijn schooltijd bewaar, zie ik dat ik alleen maar meer ben gaan werken. Ik draai werkweken van tachtig tot honderd uur. Dat lijkt veel, maar als je je bezighoudt met datgene waar je plezier in hebt, kost het weinig moeite. Daarnaast heb ik het geluk in een stevig lichaam te zijn geboren. Ik ben weinig ziek, en heb maar zes uur slaap nodig per nacht.’

Hoe besteedt u uw vrije tijd?

‘Mijn werk laat weinig ruimte voor hobby’s. Wel ben ik een enthousiast museum-, concert- en operabezoeker, en ik loop wekelijks...