Pop

Het is niet zo dat ik alle veranderingen in de muziekindustrie luidkeels toejuich, maar ik vind de ontwikkelingen van nu vaak op zijn minst interessant. Van cd naar mp3 (of flac, want ook de moderne luisteraar geeft iets om geluidskwaliteit), van platenwinkel tot download store: het verbaast me hoe snel ik eraan gewend ben, al wijt ik het deels aan mijn weinig nostalgische natuur. Ik mis de hoezen nauwelijks. Dat waren toch al postzegels, ze zijn alleen nog postzegeliger geworden. Ik mis de schijfjes helemaal niet – wie wel? Het enige wat ik af en toe mis, zijn de kleine lettertjes.

Ik werd aan het belang van de kleine lettertjes herinnerd tijdens het intensief luisteren naar The King Is Dead van The Decemberists, een van die bands uit de Amerikaanse eredivisie die opeens blijkt te zijn doorgedrongen tot de Champions League. Zanger Colin Meloy en de zijnen maken duidelijk dat er nog steeds leven zit in traditionele muziek als je je maar lenig genoeg toont. Tegelijkertijd wijzen...