Bladwijzers / De beste online bronnen bij het nieuws

FoodTube; Videotips

Foodtube is een bron van lering en vermaak over voedsel en koken. In het verleden werd de site aangehaald in de VN-kookrubriek ‘Fratello e Sorella’. Karin en Frans van Munster vonden hier bijvoorbeeld videohandleidingen voor het maken van pesto en het fileren van vis. Mocht de zon nog doorbreken deze zomer dan kunt u hier ook terecht voor barbecue- en grilltips.

eGullet; Culinair forum

Nathan Myhrvold, medeauteur van Modernist Cuisine, was een gevierd topmanager bij Microsoft toen hij na een vakantie in Frankrijk een voorliefde voor ‘sous-vide’ koken ontwikkelde, een slow cooking-techniek met behulp van vacuĆ¼mverpakte producten. Op het culinaire forum eGullet vond hij gelijkstemden en deelde hij zijn ontdekkingen. eGullet bevat naast Myhrvolds ideeĆ«n duizenden pagina’s aan discussies over allerhande kooktechnieken en biedt iedereen de kans zijn ei kwijt te raken.

Foodzy; Eten delen

Wie op speelse wijze zijn...